הקשר בין ההורים לבית הספר מפרספקטיבות שונות: שיח בין מנהלי בתי-ספר, חוקרים וסטודנטים במגמה

נשלח 16 בנוב׳ 2015, 3:59 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 6 בינו׳ 2016, 5:57 ]
תמונה מהמפגש

ביום 11.11.2015 התקיים במגמה לניהול מערכות חינוך מפגש בין מנהלי בתי ספר, סטודנטים וחברות סגל. במפגש נדון הקשר בין בית הספר וההורים, תוך התייחסות לפרספקטיבות שונות על הנושא.

המפגש הוקדש לזכרה של פרופ' ליה קרמר-חיון ז"ל, שהיתה חברת סגל בחוג לחינוך עד 2006, עמדה שנים רבות בראש המרכז למנהל והערכה בחינוך, ושמשה כעורכת כתב העת עיונים במנהל ובהערכה בחינוך. הקשר בין האקדמיה למנהלים בבתי ספר היה קרוב ללבה ולעבודתה המדעית של פרופסור קרמר-חיון.

המפגש אורגן בשיתוף פעולה הדוק בין חוקרות מהמגמה לניהול מערכות חינוך לבין גורמים בכירים במחוז חיפה במשרד החינוך. מטרתו היתה להעמיק את הקשר בין האקדמיה למנהלי בתי הספר, תוך יצירת דיאלוג מעמיק וכנה בנושאים המעסיקים את המנהלים כיום.

תכני המפגש הפגישו בין המחקר לבין עולם המעשה: שמענו שתי הרצאות של חברות סגל מהמגמה לניהול מערכות חינוך וניתחנו בקבוצות דיון אירוע מהשטח, במטרה לבדוק את הרלוונטיות של תכני ההרצאות למקרים בהם נתקלים מנהלים בעבודתם.

אנו מקווים להמשיך ולפתח את שיתוף הפעולה המוצלח עם משרד החינוך, שתורם לתהליך הלמידה של הסטודנטים במגמה לניהול מערכות חינוך כמו גם להתפתחותם המקצועית של המנהלים. תודה מקרב לב ליוסי שטרית ואורית שני ממחוז חיפה במשרד החינוך על שותפותם בארגון המפגש ותרומתם להצלחתו!

לצפייה בתמונות מהמפגש לחצו כאן (בחלון חדש)