מפגש פרידה ממנהלים בפרקטיקום המגמה לניהול מערכות חינוך

נשלח 27 ביוני 2016, 23:41 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 27 ביוני 2016, 23:41 ]
תמונה ממפגש הפרידה

ביום רביעי, 15.6.16, התקיים פאנל מנהלי בתי ספר במסגרת קורס הפרקטיקום של התואר השני במגמה לניהול מערכות חינוך. בפאנל השתתפו המנהלים אשר ליוו את הסטודנטים במהלך השנה: הגב' בתיה בראונר, מנהלת תיכון עירוני א' חיפה, הגב' יוליה ארגמן, מנהלת תיכון "גלים" בכפר גלים, הגב' יעל ליכט מנהלת בית הספר היסודי "אילנות" בחיפה ומר אוסמה עבד אלפתאח מנהל בית הספר היסודי "אל מנרה" בעכו. פאנל המנהלים הוא פרי יוזמה של הסטודנטים אשר העלו גם את הנושאים והשאלות שנדונו בפאנל וכן הנחו את הפאנל.

הנושאים שהועלו עסקו ב: התמודדות המנהל עם סביבת העבודה – המקום והדילמות שיש למנהל מסגרת חינוכית לקידום חזונו האישי למול ענייני בירוקרטיה וטיפול בעניינים שוטפים והתנהלותו למול אנשי צוות ובעלי תפקידים שגישתם האישית או החינוכית-מקצועית אינה עולה בקנה אחד עם הגישה אותה מוביל המנהל;  הפיכת איומים להזדמנויות בניהול הבית ספרי והקשר שלהם לשיווק הבית ספרי; הובלת שינויים  בבית הספר – האם יש דפוס ניהולי קבוע? קשיים והתמודדות עם התנגדויות בעת הובלת שינויים; ולבסוף הסטודנטים שרואים את עתידם כמנהלים במערכת החינוך שאלו אודות המנהל בראשית דרכו. החוויה בעת הכניסה לתפקיד - התלבטויות, חששות, נושאים שהניעו ומוקדי העשייה הראשונים וכן האירועים המשמעותיים שבדרך שמהם שאבו  המנהלים תובנות משמעותיות לתפקידם בניהול.

פאנל המנהלים היווה הזדמנות להודות למנהלי בתי הספר על ליוויים בהתנדבות, במהלך שנה שלמה, את הסטודנטים מהמגמה לניהול מערכות חינוך הלומדים במסגרת קורס הפרקטיקום העוסק בסוגיות בניהול חינוכי בהנחייתה של נאוה בר.

מפגש חגיגי זה היווה גם מפגש פרידה של הסטודנטים המסיימים את לימודיהם במסגרת התואר השני של החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך במגמה לניהול מערכות חינוך.

לצפייה בתמונות מהאירוע (בחלון חדש)