מפגש למידה של הסטודנטים לתואר שני במגמה לניהול מערכות חינוך בבית הספר הפתוח בחיפה - בארי, במסגרת קורס הפרקטיקום

נשלח 28 ביולי 2015, 0:25 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 29 ביולי 2015, 3:40 ]
ביום רביעי, 21.1.15, התקיים מפגש למידה של הסטודנטים לתואר שני במגמה לניהול מערכות חינוך בבית ספר בארי, בית הספר הפתוח בחיפה,  במסגרת קורס הפרקטיקום.
את המפגש הובילה גב' אריאלה בהלול-דימנד, מנהלת בית הספר, אשר הציגה את תפיסתה החינוכית הייחודית ואת העקרונות והערכים עליהם מושתת בית הספר ובהם בחירה לצד חובה, השתתפות התלמידים בתהליכי ההוראה, אחריות אישית ולמידה עצמאית, הערכה איכותית ועצמאית ועוד. מנהלת בית הספר פרשה את מטרות בית הספר והאופן בו היא כמנהלת מובילה בית ספר ציבורי (ולא פרטי) לאורן. מבין המטרות שהוצגו: פיתוח היכולת של התלמידים להכיר את עצמם טוב יותר ולדעת למצות את כישוריהם ונטיותיהם האישיות תוך הכרות עם סביבתם, פיתוח כישורי מנהיגות חברתית, עידוד התלמידים להכיר את התכונות האישיות שלהם כתורמות ליצירת מערכות יחסים נכונות ומקרבות בין הפרטים, סיוע לילדים ביצירת דו שיח רב-גילאי עם הסובבים אותם ועוד.