מפגש למידה בבית הספר הממלכתי ערבי לאמנויות, חיפה

נשלח 28 ביולי 2015, 0:28 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 29 ביולי 2015, 3:38 ]

ביום רביעי, 20.5.15, התקיים מפגש למידה של הסטודנטים לתואר שני במגמה לניהול מערכות חינוך בבית ספר לאמנויות חיוואר, חיפה, במסגרת קורס הפרקטיקום.
את המפגש הובילה גב' אמירה נאסר, מנהלת בית הספר אשר הציגה את ההיסטוריה המרתקת של הקמת בית הספר, מבית ספר שכלל קומץ תלמידים ושעמד לפני סגירה ועד לבית ספר מחוזר ועטור הישגים ופרסים, למרות היותו מתפקד בתנאים  פיזיים קשים ביותר של מבנה בית הספר, חללי הכיתות וחצר בית הספר.
מנהלת בית הספר פרסה בפני הסטודנטים את חזון בית הספר המבקש, בין השאר, לפרוץ דרך חדשה בחינוך ובהוראה אלטרנטיבית המשלבת למידה חווייתית ואסטרטגיות מגוונות בתחומי ידע שונים תוך שילוב תחומי האמנות למיניהם בזיקה לאיכות הסביבה. לסטודנטים ניתנה טעימה מעשייתם של תלמידים בתחומי אמנות מגוונים דרך נגינה של קטעים מוסיקליים על ידי הרכבים שונים של תלמידים וכלי נגינה.

המנהלת הציגה תכניות פדגוגיות ייחודיות שהיא הובילה לפיתוחן בבית הספר ואת הדרכים בהן היא פועלת למען יישומן. תכניות אלה מיושמות גם בשעות הפעילות הבלתי פורמאליות של בית הספר מתוך תפיסה שיש להתייחס אל התלמיד כאדם שלם אחד על כל מעגלי חייו.

בכל התכניות שהוצגו ניתן היה להבחין בתפיסה חינוכית-ערכית ברורה עליהן הן מושתתות.

לדברי הסטודנטים הם זכו לפגוש מנהיגה חינוכית מעוררת השראה בעלת תפיסה חינוכית ברורה המהווה דוגמא אישית ולא בכדי מגייסת ומלהיבה תלמידים, מורים והורים לעשייה אינסופית.

לחץ כאן לצפייה בתמונות מהמפגש