דיון עם עו׳׳ד הרן רייכמן על מיונים בבתי ספר ציבוריים

נשלח 28 ביולי 2015, 0:25 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 29 ביולי 2015, 3:40 ]
ביום 10.12.14 התקיים מפגש עם עו"ד הרן רייכמן, מנחה הקליניקה למשפט ומדיניות חינוך בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה. במפגש סיפר עו"ד רייכמן על ניסיונו בייצוג אוכלוסיות מוחלשות הנאבקות על זכותן לשוויון בתוך החינוך הציבורי. שמענו על שלושה תיקים שניהל עו"ד רייכמן בשנתיים האחרונות. שניים מהתיקים עסקו במיון תלמידים בכניסה לבתי ספר בדליית אל כרמל וברמת גן. תיק נוסף שמנהל הרן בימים אלה עוסק בתשלומי הורים בבתי ספר ייחודיים. הדיון שהתקיים עם עו"ד רייכמן עסק, בין היתר, בקשיים הכרוכים בהתמודדות המשפטית-פוליטית מול משרד החינוך, הרשויות המקומיות ובתי המשפט, במגבלותיהם של בתי המשפט בקידום שינוי מערכתי במדיניות חינוך ובתודעת הזכויות של הורים מאוכלוסיות מוחלשות.