דיון חגיגי לכבוד השקת ספרה של ד"ר לטם פרי-חזן שהתקיים ב 11.12.13 בפקולטה לחינוך

נשלח 28 ביולי 2015, 0:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 6 בינו׳ 2016, 6:15 ]

ביום 11.12.13 התקיים דיון בנושא "מיונים בחינוך החרדי: בין שוויון תרבות ופוליטיקה" לכבוד השקת ספרה של ד"ר לטם פרי-חזן, "החינוך החרדי בישראל: בין משפט, תרבות ופוליטיקה", בהוצאת הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים ונבו.

תמונה ראשונה מהאירוע

תמונה שנייה מהאירוע

פרופ' שולמית אלמוג מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, פרופ' לילי אורלנד-ברק, דיקנית הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה ופרופ' אנית סומך, ראש החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך באוניברסיטת חיפה ברכו על הוצאת הספר והתייחסו להיבטים שונים של מחקר, מדיניות ופרקטיקה בהם עוסק הספר.

תמונה שלישית מהאירוע

הרב עו"ד יואב ללום, מייסד עמותת "נוער כהלכה" הפועלת למיגור תופעות של הפליה עדתית ברישום תלמידים/ות למוסדות חינוך במגזר החרדי ומגיש העתירה בבג"ץ עמנואל, סיפר על חוויותיו כילד שבקשתו להתקבל לבית הספר נדחתה בשל מוצאו וכהורה אשר עבר חוויה דומה עם בתו. כן תאר ללום את מאבקו ארוך השנים בתופעת ההפליה והביע את אכזבתו מבג"ץ בגין דחיית עתירת הסמינרים שהוגשה השנה בשל כך שלא נמצא הורה חרדי אשר הסכים לשאת על גבו את המאבק.

תמונה רביעית מהאירוע

ד"ר נרי הורוביץ, יו"ר חברת אגורא מדיניות ויועץ משרד החינוך בנושא החינוך החרדי, סיפר על השינויים החלים במשרד החינוך בימים אלה בכל הנוגע להתמודדות עם תופעת ההפליה במוסדות החינוך החרדיים, בעקבות פעילותו של שר החינוך החדש שי פירון להקמת מחוז חרדי.

תמונה חמישית מהאירוע

ד"ר נסים ליאון, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, סיפר על השורשים הסוציולוגיים של תופעת ההפליה בבתי הספר החרדיים, אשר קשורים במאפיינים המיוחדים של החרדיות המזרחית "הרכה".

תמונה שישית מהאירוע

ד"ר לטם פרי-חזן התייחסה לקשרים בין הפרקטיקות המפלות בבתי הספר החרדיים לבין פרקטיקות דומות בבתי ספר ממלכתיים וממלכתיים-דתיים ועמדה על הצורך להתמודד עם הנושא באופן מקיף ערב ייסודו של זרם חינוך ממלכתי חרדי.

תמונה שביעית מהאירוע

לצפייה בתמונות מהאירוע לחץ כאן