ילדים מייעצים במחקרי זכויות ילדים: דיון מתודולוגי

נשלח 2 במאי 2016, 5:13 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 3 במאי 2016, 0:20 ]
תמונה מהמפגש

ב-17.4.16 התקיים בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך דיון מתודולוגי בנושא קבוצות ילדים מייעצות במחקרי זכויות ילדים. בשנים האחרונות, מתפתחות בעולם שיטות מחקר מבוססות זכויות במסגרתן משתתפים ילדים כיועצים במחקרים הנוגעים להם. השיתוף מתרחש בכל שלבי המחקר -  החל משלב גיבוש מטרות המחקר וכלה בהפצת מסקנותיו.

בדיון הציגו שני תלמידי מחקר מהמגמה לניהול מערכות חינוך – טל ניר ונטלי בירמן – את תהליך העבודה עם קבוצות ילדים מייעצות. בדיון השתתפו גם שני נציגים מכל קבוצה מייעצת – ניצן טירולר ושחר יוגב, תלמידי תיכון שעבדו עם טל ניר, וטליה גורדון ואלה חזן, תלמידות בית ספר יסודי שעבדו עם נטלי בירמן. בדיון עלו מגוון שאלות הנוגעות למבנה תהליך הייעוץ, להרכב הקבוצה, למרחב בו מתכנסת הקבוצה, לבניית יכולות ההשתתפות של הילדים ולהשפעה שלהם על ההחלטות המתקבלות.

הדיון הונחה על ידי ד"ר לטם פרי-חזן, ראש המגמה לניהול מערכות חינוך שהנחתה את המחקרים. ד"ר טלי גל נשאה דברי פתיחה שעסקו בקושי לתרגם את זכות הילדים להשתתפות מסיסמאות אל עולם המעשה. ד"ר אביהו שושנה סיכם את הדיון והעלה שאלות הנוגעות לממשקים בין שיח הזכויות בכלל, והזכות להשתתפות בפרט, לבין תרבות ומעמד חברתי-כלכלי.

לתכנית הדיון לחצו כאן (בחלון חדש)

לתמונות מהאירוע לחצו כאן (בחלון חדש)