הישג מרשים לפקולטה לחינוך בדירוג אקדמי עולמי

נשלח 20 ביולי 2017, 6:38 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 20 ביולי 2017, 6:49 ]
מנהיגות נחושה

הפקולטה לחינוך רשמה הישג מכובד ביותר במדד שנחאי העולמי לדירוג אקדמי של אוניברסיטאות בעולם, כשדורגה בתחום החינוך בין המקומות 100-150.

דירוג שנחאי הוא מדד המשווה איכות של מוסדות אקדמיים ומתפרסם אחת לשנה בעריכת אוניברסיטת ג'יאן טונג. זהו אחד משני הדירוגים האקדמיים הבולטים של אוניברסיטאות לצד הדירוג של הירחון Times Higher Education בלונדון.

הדירוג משווה 1200 מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי תבל בהתאם לנוסחה המשקללת את מספר הבוגרים שזכו בפרס נובל ובמדליית פילדס, אנשי סגל שזכו בפרס נובל ובמדליית פילדס, חוקרים שפרסמו מאמרים המצוטטים בהרחבה ב-21 קטגוריות שונות, מאמרים של אנשי סגל שפורסמו בירחונים Nature ו-Science‏, דרוג מאמרים במאגרי המידע Science Citation Index ו-Social Sciences Citation Index‏ וכן ביצועים אקדמיים של המוסד בממוצע לנפש.

לקריאת הכתבה המלאה ב YNET על הישגים ישראליים בדירוג לחצו כאן (בחלון חדש)