מפגש למידה בבית הספר המשחקי עין הים

נשלח 6 בינו׳ 2016, 1:59 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 1 בפבר׳ 2016, 0:09 ]
תמונה מהמפגש בבית הספר עין הים

ביום רביעי, 21.1.15, התקיים מפגש למידה של הסטודנטים לתואר שני במגמה לניהול מערכות חינוך בבית ספר עין הים בחיפה, במסגרת קורס הפרקטיקום.

את המפגש הוביל מר ברוך יעקובי, מנהל בית הספר, אשר הציג את תפיסתו החינוכית הייחודית והעקרונות והערכים הייחודיים עליהם מושתת בית הספר. המפתח - פדגוגיה משחקית ייחודית.
עין הים הוא בית חינוך המנהל תרבות אירגונית במרחב משחקי - יוצר ומפתח הלך רוח משחקי כתרבות בית ספרית וכאורח חיים ומהווה מקום בטוח ויוצר הצלחות דרך מיצוי כישוריו של התלמיד במרחב המשחקי.
הסטודנטים פגשו ניהול שמוביל, בשותפות מלאה עם צוות בית הספר, קיומה של סביבה שונה, שוברת שגרה, דינמית, פעלתנית המנצלת את תנאי הסביבה, מזמנת מרחב אשלייתי מובחן מחיי היומיום, השם דגש על התנהלות שיש בה זרימה, ללא איום, שיפוט, או מתח, לצד היות המרחב בעל מערכת חוקים וכללים.
במהלך הצפייה על פעילות התלמידים במרחב המשחקי בשיעורי שפה וחשבון יכלו הסטודנטים לראות את התפיסה מתורגמת הלכה למעשה - הלמידה החווייתית, ההתנסות, האתגר, הזדמנויות הלמידה לכל המשתתפים, הבחירה ועוד.

עוד על בית הספר: