סטודנטים במגמה לניהול מערכות חינוך בפנימיית אחוזת ילדים

נשלח 4 באפר׳ 2016, 4:13 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 4 באפר׳ 2016, 4:21 ]
תמונה מהביקור

ביום רביעי ה – 30.3.16 ביקרו הסטודנטים מהמגמה לניהול מערכות חינוך במסגרת קורס הפרקטיקום באחוזת ילדים, פנימייה טיפולית שהוקמה ב – 1939.  הפנימייה ממוקמת בשכונת אחוזה על הכרמל ושייכת לארגון ויצ"ו. הפנימייה  מיועדת לילדים ובני נוער הסובלים מבעיות התנהגותיות או הפרעות רגשיות ו/או נפשיות, הזקוקים לטיפול והשגחה אינטנסיביים, ואשר מתקשים לגדול בבתיהם. לכל חניך תכנית טיפולית אישית.
הסטודנטים נפגשו עם חגית ברלינסקי מנהלת בית הספר  לחינוך מיוחד הממוקם בתוך הפנימייה. חגית פרשה בפני הסטודנטים את תפיסת עולמה המכוונת לאפשר לתלמידים לחוות אורח חיים מתקן, שיסייע להם להתפתח לאנשים עצמאים, המסוגלים לתפקד בחברה נורמטיבית. ואמנם, רוב בוגרי הפנימיה מתגייסים לצה"ל.

מנהלת בית הספר תארה את ייחודיותו של ניהול במסגרת בה פועלים במשולב  פנימייה, בית ספר, ושירות טיפולי. כמו כן  סקרה את תהליכי השינוי אותם היא מיישמת מאז כניסתה לבית הספר,  תהליכים המיושמים בהדרגה ובהם לוקח חלק צוות רב – מקצועי  המורכב מתרפיסטים, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, מדריכים חינוכיים וצוות מורים לחינוך מיוחד.
נאוה בר מרכזת הפרקטיקום מציינת את העניין הרב שגילו הסטודנטים בניהול המתקיים במציאות מורכבת ובאוכלוסיית התלמידים הייחודית של בית הספר.

לצפייה בתמונות מהביקור