חדשות המגמה

שם האירוע: יום החוג ״מביקורת למעשה: חינוך כמנוף לשינוי חברתי״

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: רחבת קומת ה-0 בבית הסטודנט • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה ליום החוג לחץ כאן (בחלון חדש)

מפגש עם אנט במברגר, Comparative education: purposes and practices over time

נשלח 26 במרץ 2019, 1:48 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 5:41 ]

ראיון ברשת ב' וכתבה באתר "כאן" על מחקרה של ד׳׳ר לטם פרי-חזן בנושא מעקב אחרי מורים

נשלח 20 בדצמ׳ 2018, 1:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 2:12 ]

מצלמת מעקב

ד׳׳ר לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, התראיינה בתכנית הרדיו של קרן נויבך ברשת ב' וסיפרה על ממצאי מחקרה שעסק במעקב אחרי מורים באמצעות מצלמות מעקב.

המחקר נכתב בשיתוף עם פרופ' מיכאל בירנהק מאוניברסיטת תל אביב במסגרת פרויקט הממומן על ידי הקרן הלאומית למדע.

המאמר פורסם בשבוע שעבר בכתב העת Teaching and Teacher Education וניתן לקרוא אותו כאן (בחלון חדש).

להאזנה לראיון לחצו כאן (בחלון חדש, 1:30:40 לאחר תחילת התכנית).

כתבה על המחקר פורסמה גם באתר "כאן" (בחלון חדש).

אתיקה ואחריות בחינוך - יום עיון לכבוד פרישתה של פרופ' זהבה רוזנבלט

נשלח 11 באוק׳ 2018, 1:47 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 27 בנוב׳ 2018, 2:31 ]

כוס קפה מול חוף הים

26.12.2018 • 10:00-13:45

שם האירוע: אתיקה ואחריות בחינוך - יום עיון לכבוד פרישתה של פרופ' זהבה רוזנבלט

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: קומת ה-0, רחבת בית הסטודנט • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה ליום העיון לחץ כאן (בחלון חדש)

באתר זה נעשה שימוש בתמונות מתוך מאגר התמונות Thinkstockphotos

לטם פרי חזן ואריה קיזל במאמר דעה בדה-מרקר

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 2:12 ]

לטם פרי חזן ואריה קיזל

"ההורים, הצמאים לשינוי בשיטות הלמידה, צריכים להפסיק לקבל את אופנת החדשנות הנמהרת בחיבוק חם. עליהם לדרוש חשיבה על חזון לפרופיל בית ספרי ייחודי - שלא יהיה מורכב רק ממלים ריקות מתוכן על למידה משמעותית - ותוכנית יישום ארוכת טווח. עליהם להבין שהאופנות החדשניות המזדמנות אמנם נמכרות בשיח מפתה של למידה משמעותית וחשיבה מחוץ לקופסה ונראות נפלא בעדכונים הבית-ספריים, אך הן עלולות לזרוק את הילדים ואת הצוות החינוכי לתוך כאוס תזזיתי. עליהם גם לדרוש דיווח על התקציבים המושקעים ביוזמות חדשניות נקודתיות, על מקורותיהם ועל סדרי העדיפויות החינוכיים שהם מכתיבים", כתבו ד"ר לטם פרי-חזן, ראש המגמה לניהול מערכות חינוך וד"ר אריה קיזל, ראש המגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בפקולטה לחינוך, בטור דעה שפורסם בעיתון "דה מרקר" (בחלון חדש).

ברכות לד"ר שירי לביא על ארגון כנס בינלאומי בתחום הפסיכולוגיה החיובית בחינוך

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 2:12 ]

תמונת העיר בודפשט

ברכות לד"ר שירי לביא מהמגמה לניהול מערכות חינוך על ארגון הכנס הבינלאומי של החטיבה החינוכית של האגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית (IPPA) המתקיים בימים אלה בבודפשט. ד"ר לביא עומדת בראש הועדה המארגנת של הכנס.

ברכות לסטודנטית שני חסיד על הצגת מחקרה בכנס בינלאומי

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 8 ביולי 2018, 3:37 ]

בשבוע האחרון של יוני הציגה הסטודנטית שני חסיד את מחקרה על תחושת המשמעות של מנהלי בתי ספר בכנס בינלאומי בנושא פסיכולוגיה חיובית בארגוני חינוך. המחקר, העוסק בהשלכות של תחושת המשמעות של מנהלים על תחושת המשמעות של מורים ועמדותיהם בעבודה, עורר עניין רב וזכה לשבחים על המתודולוגיה המחקרית הרב-רמתית.

ברכות לאשרת פרלשטיין, מוסמכת המגמה, על הצגת מאמרה בכנס על אינטגרציה בחינוך

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 24 ביוני 2018, 5:24 ]

אשרת פרלשטיין

אשרת פרלשטיין הציגה את מאמרה שעסק בניעות של זכויות בהליכי קבלה לבתי ספר חרדיים בכנס "יובל לתוכנית האינטגרציה בחינוך: שילוב, הדרה, ושינוי חברתי". הכנס התקיים ביוני 2018 ואורגן על ידי
המרכז האקדמי למשפט ועסקים, המכון לניתוחי מדיניות, האוניברסיטה הפתוחה, והאגודה הישראלית לחינוך משווה.

המאמר שהוצג בכנס התבסס על התיזה שכתבה אשרת, בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן, ופורסם לאחרונה בכתב העת Journal of Educational Change.

ברכות לסטודנטית אימאן נעמה על הצגת מחקרה בכנס בינלאומי

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 15 ביולי 2018, 0:33 ]

איימן מציגה את מחקרה

במהלך הקיץ הציגה הסטודנטית אימאן נעמה את מחקרה על הגורמים וההשפעות של caring של מורים, בכנס האירופאי של פסיכולוגיה חיובית (ECPP). ההרצאה זכתה למקום מרכזי בכנס (שכלל מעל 1000 משתתפים), והממצאים המפתיעים לגבי הגורמים המשפיעים על caring של מורים עוררו עניין רב.

ברכות לעידן זק-דורון על קבלת מלגת נשיא למסלול ישיר לדוקטורט

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 5:35 ]

עידן זק על רקע קונפטי

ברכות לעידן זק-דורון, סטודנט במגמה לניהול מערכות חינוך, על קבלת מלגת נשיא למסלול ישיר לדוקטורט. עבודת הדוקטורט של עידן עוסקת בשיתוף ילדים בהליכי משמעת בבתי ספר והיא נכתבת בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן.

1-10 of 72