אירועים במגמה

לטם פרי חזן ואריה קיזל במאמר דעה בדה-מרקר

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 30 במאי 2018, 4:23 ]

לטם פרי חזן ואריה קיזל

"ההורים, הצמאים לשינוי בשיטות הלמידה, צריכים להפסיק לקבל את אופנת החדשנות הנמהרת בחיבוק חם. עליהם לדרוש חשיבה על חזון לפרופיל בית ספרי ייחודי - שלא יהיה מורכב רק ממלים ריקות מתוכן על למידה משמעותית - ותוכנית יישום ארוכת טווח. עליהם להבין שהאופנות החדשניות המזדמנות אמנם נמכרות בשיח מפתה של למידה משמעותית וחשיבה מחוץ לקופסה ונראות נפלא בעדכונים הבית-ספריים, אך הן עלולות לזרוק את הילדים ואת הצוות החינוכי לתוך כאוס תזזיתי. עליהם גם לדרוש דיווח על התקציבים המושקעים ביוזמות חדשניות נקודתיות, על מקורותיהם ועל סדרי העדיפויות החינוכיים שהם מכתיבים", כתבו ד"ר לטם פרי-חזן, ראש המגמה לניהול מערכות חינוך וד"ר אריה קיזל, ראש המגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בפקולטה לחינוך, בטור דעה שפורסם בעיתון "דה מרקר" (בחלון חדש).

ברכות לד"ר שירי לביא על ארגון כנס בינלאומי בתחום הפסיכולוגיה החיובית בחינוך

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 24 ביוני 2018, 5:18 ]

תמונת העיר בודפשט

ברכות לד"ר שירי לביא מהמגמה לניהול מערכות חינוך על ארגון הכנס הבינלאומי של החטיבה החינוכית של האגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית (IPPA) המתקיים בימים אלה בבודפשט. ד"ר לביא עומדת בראש הועדה המארגנת של הכנס.

ברכות לסטודנטית שני חסיד על הצגת מחקרה בכנס בינלאומי

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 8 ביולי 2018, 3:37 ]

בשבוע האחרון של יוני הציגה הסטודנטית שני חסיד את מחקרה על תחושת המשמעות של מנהלי בתי ספר בכנס בינלאומי בנושא פסיכולוגיה חיובית בארגוני חינוך. המחקר, העוסק בהשלכות של תחושת המשמעות של מנהלים על תחושת המשמעות של מורים ועמדותיהם בעבודה, עורר עניין רב וזכה לשבחים על המתודולוגיה המחקרית הרב-רמתית.

ברכות לאשרת פרלשטיין, מוסמכת המגמה, על הצגת מאמרה בכנס על אינטגרציה בחינוך

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 24 ביוני 2018, 5:24 ]

אשרת פרלשטיין

אשרת פרלשטיין הציגה את מאמרה שעסק בניעות של זכויות בהליכי קבלה לבתי ספר חרדיים בכנס "יובל לתוכנית האינטגרציה בחינוך: שילוב, הדרה, ושינוי חברתי". הכנס התקיים ביוני 2018 ואורגן על ידי
המרכז האקדמי למשפט ועסקים, המכון לניתוחי מדיניות, האוניברסיטה הפתוחה, והאגודה הישראלית לחינוך משווה.

המאמר שהוצג בכנס התבסס על התיזה שכתבה אשרת, בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן, ופורסם לאחרונה בכתב העת Journal of Educational Change.

ברכות לסטודנטית אימאן נעמה על הצגת מחקרה בכנס בינלאומי

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 15 ביולי 2018, 0:33 ]

איימן מציגה את מחקרה

במהלך הקיץ הציגה הסטודנטית אימאן נעמה את מחקרה על הגורמים וההשפעות של caring של מורים, בכנס האירופאי של פסיכולוגיה חיובית (ECPP). ההרצאה זכתה למקום מרכזי בכנס (שכלל מעל 1000 משתתפים), והממצאים המפתיעים לגבי הגורמים המשפיעים על caring של מורים עוררו עניין רב.

ברכות חמות למוסמכי תשע"ח!

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 2 ביולי 2018, 0:33 ]

המוסמכים זורקים את הכובעים באויר

ביום 27.6.18 התקיים טקס הענקת תואר מוסמך.
תמונות מהטקס ניתן לראות כאן (בחלון חדש)

אנו גאים בכל בוגרי המגמה לניהול מערכות חינוך ומאחלים להם הצלחה רבה בהמשך הדרך.
שם משפחה שם פרטי הערות

שם האירוע: שי קציר בפורום משפט וחינוך

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: חדר 464, בניין חינוך ומדעים • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה לפורום לחץ כאן (בחלון חדש)

הרצאת אורחת במגמה: Jude Walker, University of British Columbia

נשלח 8 במאי 2018, 4:43 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 8 במאי 2018, 4:44 ]

Jude Walker

סמינר02.05.2018 - 10:15-11:45

שם האירוע: הרצאת אורחת במגמה לניהול מערכות חינוך: Jude Walker, University of British Columbia

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: בניין חינוך ומדעים, חדר 404 • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה להרצאה לחץ כאן (בחלון חדש)

פורום אקדמיה-שדה של המגמה לניהול מערכות חינוך

נשלח 13 במרץ 2018, 0:04 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 13 במרץ 2018, 0:16 ]

משתתפי הפורום

ביום 8.3.18 התקיים הפורום השנתי המשותף למגמה לניהול מערכות חינוך ולמנהלי בתי ספר במחוז חיפה במשרד החינוך. הפורום עסק בנושא "הערכה אחרת בארגוני חינוך". הרצאת הפתיחה בפורום ניתנה על ידי פרופ' Lotta Uusitalo-Malmivaara מאוניברסיטת הלסינקי ולאחריה התכנסו מנהלי בתי ספר, סטודנטים במגמה לניהול מערכות חינוך וחברי סגל לדיון בשולחנות עגולים.

הפורום שהתקיים השנה, כמו גם הפורומים שקדמו לו, מוקדשים לזכרה של פרופ' ליה קרמר-חיון ז"ל, שהיתה חברת סגל בחוג לחינוך עד 2006, עמדה שנים רבות בראש המרכז למנהל והערכה בחינוך, ושמשה כעורכת כתב העת עיונים במנהל ובהערכה בחינוך. הקשר בין האקדמיה למנהלים בבתי ספר היה קרוב ללבה ולעבודתה המדעית של פרופ' קרמר-חיון ז"ל. אנו מודים למשפחתה של פרופ' קרמר-חיון ז"ל על התמיכה ביוזמה.

בתמונה - פרופ' Lotta Uusitalo-Malmivaara ומארגני הפורום: ד"ר שירי לביא, ד"ר לטם פרי-חזן ואורית שני מהמגמה לניהול מערכות חינוך ויוסי שטרית ממחוז חיפה במשרד החינוך.

1-10 of 67