אירועים במגמה

פורום אקדמיה-שדה של המגמה לניהול מערכות חינוך

נשלח 13 במרץ 2018, 0:04 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 13 במרץ 2018, 0:16 ]

משתתפי הפורום

ביום 8.3.18 התקיים הפורום השנתי המשותף למגמה לניהול מערכות חינוך ולמנהלי בתי ספר במחוז חיפה במשרד החינוך. הפורום עסק בנושא "הערכה אחרת בארגוני חינוך". הרצאת הפתיחה בפורום ניתנה על ידי פרופ' Lotta Uusitalo-Malmivaara מאוניברסיטת הלסינקי ולאחריה התכנסו מנהלי בתי ספר, סטודנטים במגמה לניהול מערכות חינוך וחברי סגל לדיון בשולחנות עגולים.

הפורום שהתקיים השנה, כמו גם הפורומים שקדמו לו, מוקדשים לזכרה של פרופ' ליה קרמר-חיון ז"ל, שהיתה חברת סגל בחוג לחינוך עד 2006, עמדה שנים רבות בראש המרכז למנהל והערכה בחינוך, ושמשה כעורכת כתב העת עיונים במנהל ובהערכה בחינוך. הקשר בין האקדמיה למנהלים בבתי ספר היה קרוב ללבה ולעבודתה המדעית של פרופ' קרמר-חיון ז"ל. אנו מודים למשפחתה של פרופ' קרמר-חיון ז"ל על התמיכה ביוזמה.

בתמונה - פרופ' Lotta Uusitalo-Malmivaara ומארגני הפורום: ד"ר שירי לביא, ד"ר לטם פרי-חזן ואורית שני מהמגמה לניהול מערכות חינוך ויוסי שטרית ממחוז חיפה במשרד החינוך.

יום החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

נשלח 21 בנוב׳ 2017, 2:53 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 20 בפבר׳ 2018, 6:43 ]

14.03.2018 - 14:00-16:00

שם האירוע: יום החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: קומת האפס, בית הסטודנט • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה למפגש לחץ כאן (בחלון חדש)

מפגש עם ד"ר אילנה פינפטר-רוזנבלו על השתתפות ילדים בהערכת מורים

נשלח 21 בנוב׳ 2017, 2:53 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 21 בנוב׳ 2017, 3:40 ]

צביעה במרקר וד״ר אילנה פינפטר-רוזנבלו

27.12.2017 - 12:30-14:00

שם האירוע: ד״ר אילנה פינפטר-רוזנבלו בפורום משפט וחינוך

מיקום האירוע: חדר 725, בניין ראשי • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה לפורום לחץ כאן (בחלון חדש)

ברכות לד׳׳ר שירי לביא למינויה כ-Associate Editor בכתב עת בתחום הפסיכולוגיה החיובית

נשלח 21 בנוב׳ 2017, 2:53 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 12 במרץ 2018, 5:18 על ידי Lotem Perry ]

ד״ר שירי לביא וכריכת המגזין

ברכות לד"ר שירי לביא מהמגמה לניהול מערכות חינוך למינויה כ- Associate Editor בכתב העת היוקרתי Journal of Happiness Studies.
כתב העת הינו כתב עת מוביל בתחום הפסיכולוגיה החיובית (אימפקט פקטור 2.32). הוא עוסק בתחומים הבאים:

The peer-reviewed Journal of Happiness Studies is devoted to scientific understanding of subjective well-being. Coverage includes both cognitive evaluations of life such as life-satisfaction, and affective enjoyment of life, such as mood level. In addition to contributions on appraisal of life-as-a-whole, the journal accepts papers on such life domains as job-satisfaction, and such life-aspects as the perceived meaning of life.
The Journal of Happiness Studies provides a forum for two main traditions in happiness research: 1) speculative reflection on the good life, and 2) empirical investigation of subjective well-being. Contributions span a broad range of disciplines: alpha-sciences, philosophy in particular; beta-sciences, especially health related quality-of-life research; and gamma-sciences, including not only psychology and sociology but also economics.
The journal addresses the conceptualization, measurement, prevalence, explanation, evaluation, imagination and study of happiness.

מפגש עם טובה בן ארי - 15 שנים לפיקוח על זכויות תלמידים

נשלח 21 בנוב׳ 2017, 2:53 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 בנוב׳ 2017, 0:55 ]

04.12.2017 - 12:15-13:45

שם האירוע: מפגש עם טובה בן ארי - 15 שנים לפיקוח על זכויות תלמידים

מיקום האירוע: חדר 462, בניין חינוך ומדעים • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה לפורום לחץ כאן (בחלון חדש)

ציונים זה לא הכל: הערכה אחרת בארגוני חינוך

נשלח 21 בנוב׳ 2017, 2:53 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 20 בפבר׳ 2018, 6:36 ]

07.03.2018 - 13:00-15:45

שם האירוע: ציונים זה לא הכל: הערכה אחרת בארגוני חינוך

מיקום האירוע: קומת האפס, בית הסטודנט • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה למפגש לחץ כאן (בחלון חדש)

שירן גרמן בן-חיון ונטלי בירמן-למברוזו הציגו מחקרים בכנס שהתקיים בקופנהגן

נשלח 13 בספט׳ 2017, 0:47 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 13 בספט׳ 2017, 20:53 על ידי Lotem Perry ]

הסטודנטיות

סטודנטיות מהמגמה לניהול מערכות חינוך - שירן גרמן בן-חיון ונטלי בירמן-למברוזו - הציגו את המחקרים שערכו במסגרת התיזה שלהן בכנס האגודה האירופית למחקר חינוכי שהתקיים בקופנהגן.

מחקרה של שירן הונחה ע"י ד"ר לטם פרי-חזן ופרופ' מיכאל בירנהק והוא נקרא: CCTV surveillance in Israeli primary schools: Normalization, resistance, and children’s privacy consciousness.
את תקציר המחקר ניתן לקרוא כאן.

מחקרה של נטלי הונחה ע"י ד"ר לטם פרי-חזן והוא נקרא: Young children’s views on equal treatment and due process in schools’ disciplinary procedures.
את תקציר המחקר ניתן לקרוא כאן.

ברכות לד"ר שירי לביא על זכייתה במענק להקמת מרכז מצויינות ללמידה משמעותית

נשלח 13 בספט׳ 2017, 0:47 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 21 בנוב׳ 2017, 3:39 ]

ברכות לד"ר שירי לביא מהמגמה לניהול מערכות חינוך על זכייתה במענק מחקר בתוכנית ל"הקמת מרכז מצויינות ללמידה משמעותית" של הקרן הלאומית למדע, יחד עם פרופ׳ עפרה מייזלס מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם ופרופ׳ רוזה לייקין מהחוג לחינוך מתמטי.

המרכז יישם ויחקור מודל אינטגרטיבי ללמידה משמעותית של מיומנויות רגשיות-חברתיות וקוגניטיביות (מיומנויות המאה ה- 21) בבתי ספר יסודיים.
לקריאת תקציר הצעת המחקר של מרכז המצוינות לחץ כאן (בחלון חדש) - עברית - English

ברכות לליאור אוזמן, בוגר המגמה, שמונה לתפקיד מנהל חטיבת ביניים

נשלח 21 באוג׳ 2017, 1:19 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 21 באוג׳ 2017, 1:19 ]

ליאור אוזמן

ליאור אוזמן, בוגר החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך במגמה לניהול מערכות חינוך, מונה לתפקיד מנהל חטיבת הביניים של בית הספר החקלאי "ברנקו וייס" שבפרדס חנה-כרכור, לאחר שהשלים את לימודיו בתכנית ההכשרה למנהלים של מכון אבני ראשה במכללת אורנים.
לאורך שנות לימודיו במגמה לניהול מערכות חינוך, שימש ליאור כרכז שכבה וכמחנך כיתה בחטיבה העליונה של תיכון עירוני א' שבחיפה ואף כמנהל פדגוגי שש-שנתי. במקביל, שימש ליאור מורה מאמן לסטודנטים להוראת האזרחות במסגרת תכנית ה-PDS של החוג להוראה, למידה והדרכה.

1-10 of 59