חדשות המגמה

שנת לימודים מוצלחת לסטודנטים המתחילים והממשיכים!

נשלח 16 ביולי 2019, 1:30 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 6 באוק׳ 2019, 23:46 ]

תלמידי מחקר במגמה - איילת אגוזי, שי קציר ומתן גזית - הציגו את מחקריהם בכנס ארצי

נשלח 16 ביולי 2019, 1:30 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 16 ביולי 2019, 1:53 על ידי Lotem Perry ]

כותרת הכנס על רקע המביע למידה

איילת אגוזי, שי קציר ומתן גזית הציגו את מחקריהם בכנס "שינוי חינוכי וחברתי במציאות ישראלית מורכבת: מבט מפוכח על רפורמות, אקטיביזם ויזמות בחינוך" שהתקיים ב-14.7.19 באוניברסיטה הפתוחה.

איילת אגוזי כותבת דוקטורט בהנחיית פרופ' אנית סומך. המחקר שהציגה בכנס עסק בקידום חדשנות בבתי ספר.

שי קציר כותב דוקטורט בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן. המחקר שהציג בכנס עסק באקטיביזם בחינוך החרדי בניו יורק.

מתן גזית סיים לאחרונה עבודת תיזה בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן. המחקר שהציג בכנס עסק בקידום השתתפות של נוער מוחלש בקבלת החלטות קולקטיביות.

ברכות חמות למסיימי תשע"ט!

נשלח 11 ביולי 2019, 0:59 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 11 ביולי 2019, 1:29 ]

הבוגרים בכנס

ברכות חמות למסיימי תשע"ט! אנו גאים בכם ומקווים שתשמרו על קשר.

אוחיון

זהבה

שלו

שלי

לחצו כאן לצפייה בסרטון מטקס הסיום האוניברסיטאי (בחלון חדש)

יום החוג ״מביקורת למעשה: חינוך כמנוף לשינוי חברתי״

נשלח 26 במרץ 2019, 5:40 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 5:41 ]

27.03.2019 • 14:00-17:00

שם האירוע: יום החוג ״מביקורת למעשה: חינוך כמנוף לשינוי חברתי״

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: רחבת קומת ה-0 בבית הסטודנט • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה ליום החוג לחץ כאן (בחלון חדש)

מפגש עם אנט במברגר, Comparative education: purposes and practices over time

נשלח 26 במרץ 2019, 1:48 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 5:41 ]

ראיון ברשת ב' וכתבה באתר "כאן" על מחקרה של ד׳׳ר לטם פרי-חזן בנושא מעקב אחרי מורים

נשלח 20 בדצמ׳ 2018, 1:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 2:12 ]

מצלמת מעקב

ד׳׳ר לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, התראיינה בתכנית הרדיו של קרן נויבך ברשת ב' וסיפרה על ממצאי מחקרה שעסק במעקב אחרי מורים באמצעות מצלמות מעקב.

המחקר נכתב בשיתוף עם פרופ' מיכאל בירנהק מאוניברסיטת תל אביב במסגרת פרויקט הממומן על ידי הקרן הלאומית למדע.

המאמר פורסם בשבוע שעבר בכתב העת Teaching and Teacher Education וניתן לקרוא אותו כאן (בחלון חדש).

להאזנה לראיון לחצו כאן (בחלון חדש, 1:30:40 לאחר תחילת התכנית).

כתבה על המחקר פורסמה גם באתר "כאן" (בחלון חדש).

אתיקה ואחריות בחינוך - יום עיון לכבוד פרישתה של פרופ' זהבה רוזנבלט

נשלח 11 באוק׳ 2018, 1:47 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 27 בנוב׳ 2018, 2:31 ]

כוס קפה מול חוף הים

26.12.2018 • 10:00-13:45

שם האירוע: אתיקה ואחריות בחינוך - יום עיון לכבוד פרישתה של פרופ' זהבה רוזנבלט

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך

מיקום האירוע: קומת ה-0, רחבת בית הסטודנט • אוניברסיטת חיפה

לצפיה בהזמנה ליום העיון לחץ כאן (בחלון חדש)

באתר זה נעשה שימוש בתמונות מתוך מאגר התמונות Thinkstockphotos

לטם פרי חזן ואריה קיזל במאמר דעה בדה-מרקר

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 2:12 ]

לטם פרי חזן ואריה קיזל

"ההורים, הצמאים לשינוי בשיטות הלמידה, צריכים להפסיק לקבל את אופנת החדשנות הנמהרת בחיבוק חם. עליהם לדרוש חשיבה על חזון לפרופיל בית ספרי ייחודי - שלא יהיה מורכב רק ממלים ריקות מתוכן על למידה משמעותית - ותוכנית יישום ארוכת טווח. עליהם להבין שהאופנות החדשניות המזדמנות אמנם נמכרות בשיח מפתה של למידה משמעותית וחשיבה מחוץ לקופסה ונראות נפלא בעדכונים הבית-ספריים, אך הן עלולות לזרוק את הילדים ואת הצוות החינוכי לתוך כאוס תזזיתי. עליהם גם לדרוש דיווח על התקציבים המושקעים ביוזמות חדשניות נקודתיות, על מקורותיהם ועל סדרי העדיפויות החינוכיים שהם מכתיבים", כתבו ד"ר לטם פרי-חזן, ראש המגמה לניהול מערכות חינוך וד"ר אריה קיזל, ראש המגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בפקולטה לחינוך, בטור דעה שפורסם בעיתון "דה מרקר" (בחלון חדש).

ברכות לד"ר שירי לביא על ארגון כנס בינלאומי בתחום הפסיכולוגיה החיובית בחינוך

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 26 במרץ 2019, 2:12 ]

תמונת העיר בודפשט

ברכות לד"ר שירי לביא מהמגמה לניהול מערכות חינוך על ארגון הכנס הבינלאומי של החטיבה החינוכית של האגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית (IPPA) המתקיים בימים אלה בבודפשט. ד"ר לביא עומדת בראש הועדה המארגנת של הכנס.

ברכות לסטודנטית שני חסיד על הצגת מחקרה בכנס בינלאומי

נשלח 30 במאי 2018, 4:20 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 8 ביולי 2018, 3:37 ]

בשבוע האחרון של יוני הציגה הסטודנטית שני חסיד את מחקרה על תחושת המשמעות של מנהלי בתי ספר בכנס בינלאומי בנושא פסיכולוגיה חיובית בארגוני חינוך. המחקר, העוסק בהשלכות של תחושת המשמעות של מנהלים על תחושת המשמעות של מורים ועמדותיהם בעבודה, עורר עניין רב וזכה לשבחים על המתודולוגיה המחקרית הרב-רמתית.

1-10 of 75