חדשות המגמה

ברכות לדוקטורנט שי קציר על זכייתו בפרס ברוך וייזן להצעת מחקר חדשנית ויצירתית

נשלח 8 ביולי 2020, 0:54 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 8 ביולי 2020, 0:55 ]

הצעת הדוקטורט של שי קציר זכתה בפרס ברוך וייזן להצעת מחקר חדשנית ויצירתית הניתן מטעם הפקולטה לחינוך. נושא העבודה "שינויים חינוכיים בקהילות מובלעת דתיות: הובלה, קבלה ויישום של רפורמות בבתי ספר חרדיים לבנים".

ד׳׳ר שירי לביא בראיון למגזין הגרמני הנפוץ De Zeit, בנושא רווחה נפשית וחוסן בתקופת משבר הקורונה

נשלח 30 ביוני 2020, 6:07 על ידי Gil Glick Shimony

אשה מודאגת עוטה מסיכה

לאחרונה פורסם ראיון עומק עם ד"ר שירי לביא, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, למגזין הגרמני הנפוץ De Zeit, בנושא רווחה נפשית וחוסן בתקופת משבר הקורונה. לביא, כאחת העורכות השותפות של כתב העת Journal of Happiness Studies, דיברה על הצורך בהכרה בקושי ובאתגרים שהתקופה מביאה איתה, אך גם סיפקה תובנות מתחום הפסיכולוגיה החיובית, שהצביעו על חשיבות תחושת המשמעות והקשרים עם אנשים אחרים בתקופה הנוכחית, ועל הדרכים בהן המשבר עשוי לתרום לחיזוקן.

לקריאת המאמר לחץ כאן (בחלון חדש)

דרוש מעבר מהתקרבנות למקצועיות

נשלח 5 במאי 2020, 4:17 על ידי Gil Glick Shimony

ד׳׳ר לטם פרי-חזן ופרופ׳ אריה קיזל במאמר דיעה באתר גלובס לגבי למידה מרחוק ומעמד המורים.

לקריאת המאמר לחץ כאן (בחלון חדש)

עדן טל-וייבל, דוקטורנטית במגמה, בטור דעה לגלובס על מעמד המורים

נשלח 5 במאי 2020, 4:17 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 29 ביוני 2020, 23:35 על ידי Lotem Perry ]

מורה עומדת מול כיתה

בכתבה, טוענת עדן טל-וייבל, דוקטורנטית במגמה לניהול מערכות חינוך, כי מעמדם הנמוך של המורים הישראליים מצביע על הצורך במיתוג מחדש של מקצוע ההוראה בישראל. עם התחלת החופש הגדול, שנכרכו בו מאבקים מתוקשרים של ארגוני המורים עם משרד החינוך, האוצר והציבור, נראה כי מעמד המורים החברתי והמקצועי בישראל נמוך מתמיד. אולם, הפגיעה המתמשכת במעמד המורים מתרחשת לא רק על ידי גורמים חיצוניים, כמו למשל שיח ציבורי ותקשורתי מחליש, אלא גם על ידי המורים עצמם, בשיח דיכוטומי ומתקרבן.
לפיכך, יש למתג מחדש את מקצוע ההוראה, ולהוציא אותו משיח מעומלן ולא רלוונטי שמעורר בוז בציבור. מיתוג נכון שיוצר בקרב מורים גאוות יחידה חשוב לא פחות מתנאי עבודה ולכך קהילת המורים בישראל צריכה לחתור.

עדן וייבל-טל ומתן גזית הציגו מחקרים בכנס בינלאומי באוניברסיטת תל אביב

נשלח 1 בדצמ׳ 2019, 2:15 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 22 באפר׳ 2020, 7:48 ]

עדן ומתן מרצים

עדן וייבל-טל ומתן גזית הציגו מאמרים שנכתבו על בסיס התיזות שלהם בכנס בינלאומי לכבוד 30 שנה לאמנה בדבר זכויות הילד שהתקיים באוניברסיטת תל אביב ב-28-26 בנובמבר.
התיזות הונחו על ידי ד"ר לטם פרי-חזן.
מחקרה של עדן עסק בידע של מורים לגבי זכויות תלמידים ובממשקים בין ידע זה לבין מעמדם המקצועי של המורים.
מחקרו של מתן עסק בהשתתפות נוער בסיכון בקבלת החלטות קולקטיביות.

הרצאתה של עדן וייבל-טל

עדן מרצה

הרצאתו של מתן גזית

מתן מרצה

שנת לימודים מוצלחת לסטודנטים המתחילים והממשיכים!

נשלח 16 ביולי 2019, 1:30 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 6 באוק׳ 2019, 23:46 ]

ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"א בעיצומה

נשלח 16 ביולי 2019, 1:30 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 22 באפר׳ 2020, 7:49 ]

מצפן

ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"א בעיצומה

תלמידי מחקר במגמה - איילת אגוזי, שי קציר ומתן גזית - הציגו את מחקריהם בכנס ארצי

נשלח 16 ביולי 2019, 1:30 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 16 ביולי 2019, 1:53 על ידי Lotem Perry ]

כותרת הכנס על רקע המביע למידה

איילת אגוזי, שי קציר ומתן גזית הציגו את מחקריהם בכנס "שינוי חינוכי וחברתי במציאות ישראלית מורכבת: מבט מפוכח על רפורמות, אקטיביזם ויזמות בחינוך" שהתקיים ב-14.7.19 באוניברסיטה הפתוחה.

איילת אגוזי כותבת דוקטורט בהנחיית פרופ' אנית סומך. המחקר שהציגה בכנס עסק בקידום חדשנות בבתי ספר.

שי קציר כותב דוקטורט בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן. המחקר שהציג בכנס עסק באקטיביזם בחינוך החרדי בניו יורק.

מתן גזית סיים לאחרונה עבודת תיזה בהנחיית ד"ר לטם פרי-חזן. המחקר שהציג בכנס עסק בקידום השתתפות של נוער מוחלש בקבלת החלטות קולקטיביות.

ברכות חמות למסיימי תשע"ט!

נשלח 11 ביולי 2019, 0:59 על ידי Gil Glick Shimony   [ עודכן 11 ביולי 2019, 1:29 ]

הבוגרים בכנס

ברכות חמות למסיימי תשע"ט! אנו גאים בכם ומקווים שתשמרו על קשר.

אוחיון

זהבה

שלו

שלי